0

Cele mai frecvente greseli la achizitionarea unei statii radio sau antene CB

cb-radio-arielDorim sa ne asiguram ca potentialii nostrii clienti sunt atat educati cat si bine informati! Astfel incat am intocmit o lista cu cele mai frecvente 5 greseli facute la achizitionarea unei statii de emisie-receptie sau a echipamenteleor CB in general. Deci daca reusiti sa evitati aceste greseli, sigur o sa va aflati pe drumul cel bun spre alegerea pachetului ideal de statie radio / antena CB.

 

Gresala #1 – Cheltuiti prea mult pe statia de emisie-receptie

Problema: Oamenii adesea isi imagineaza ca, cu cat cheltuiesc mai mult pe o statie, cu atat mai departe o sa fie auziti. Nimic nu poate fi mai departe de adevar! Atat timp cat statia respectiva este incarcata cu functii inutile si briz-brizuri functionale, nu veti simti nici o imbunatatire in ceea ce priveste raza de acoperire a statiei.

Solutie: Identificati functiile pe care le doriti ca statia dumneavoastra sa le aiba si nu cheltuiti mai mult decat este necesar pe o statie, atat timp cat poate achizitionati una cu anumite functii care nu le veti folosi probabil niciodata. Avem in oferta noastra peste 30 de modele de statii radio cb, astfel incat aveti de unde alege! (click pentru a vedea oferta noastra de statii radio)

 

Gresala #2 – Cheltuiti prea putin pe antena

Problema: Adesea oamenii isi cheltuiesc mare parte din bani pe o statie incarcata cu functii inutile, apoi cumpara cea mai ieftina antena. Aceasta este reteta unui echipament de emisie-receptie de slaba performanta. Antena este cel mai mare determinant al performantei statiei dumneavoastra, unul chiar mai important decat puterea de emisie! O antena de calitate va oferi ani de performanta superioara, spre deosebire de o antena low-cost care o sa va aduca mai multa frustrare si nervi din diverse aspecte (funtionale si fizice).

Solutie: Cheltuiti cat de mult va permiteti pe antena. Daca evitati “Gresala #1”, o sa aveti niste bani in plus pentru o antena de calitate. Ca idee generala, cheltuieste mai mult decat ti-ai impus initial pe antena, respectiv cheltuieste mai putin pe statie decat ti-ai impus initial. Veti vorbi la distante aproape duble fata de “colegii” cu statii sofisticate si cu antene ieftine si mai presus de toate, veti fi multumit! (click pentru a vedea oferta noastra de antene)

 

Gresala #3 – Antena trebuie calibrata!

Problema: Spre deosebire de ce e posibil sa fi auzit de la diversi “colegi”, Antenele nu sunt gata de folosit cum le-ati scos din cutie. Pentru a functiona corespunzator antena trebuie ajustata in functie de vehicului unde este montata, proces care se numeste “calibrare”. Procesul de calibrare nu este unul foarte complicat, desi necesita putin rabdare si interes din partea unei persoane nefamiliarizate cu tehnica si ca aparatura mai este nevoie doar de un reflectometru (swr-metru) care nu depaseste 100lei in comert. O antena care nu este calibrata va fi principala cauza pentru emisia si receptia pe distanta foarte mica a statiei de asemenea poate provoca si defectarea statiei de emisie-receptie.

Solutie: Fie ca imprumutati de la un prieten sau cumparati un reflectometru, fie ca mergeti la un Service specializat, antena trebuie neaparat calibrata dupa montare. Calibrand antena va asigurati ca ansamblul statie/antena functioneaza in parametrii optimi si obtineti un maxim de performanta atat pe emisie cat si pe receptie, plus ca va poate scuti de o cheltuiala de cateva sute de le in cazul in care ati arde statia din cauza antenei neacordate. Mai multe detalii despre cum se calibreaza o antena gasiti in articolul nostru facand click aici, iar daca doriti sa apelati la Service-ul nostru specializat, o puteti face facand click aici.

 

Gresala #4 – Alegerea convenientei in locul performantei

Problema: Convenienta si performanta antenei deseori sunt in conflict, luand in considerare faptul ca antenele mai lungi tind sa aiba performante mai bune fata de cele scurte ca lungime. Adesea oamenii aleg o antena care este cat mai practica si convenabila de montat si demontat, ori antena “discreta” este aleasa in locul uneia performante, iar astfel oamenii isi fac o parere proasta despre Citizen’s Band ca fiind “enervanta” sau “frustranta”, chiar daca vina le apartine, pentru ca au ales o antena slaba din punct de vedere functional. Unii soferi prefera o antena mica pentru ca incape in portbagaj mai usor, pentru ca pot baga masina in garaj cu antena pusa sus, si cate si mai cate idei practice, dar trebuie tinut cont de faptul ca oricat de preactica ar fi antena respectiva, s-ar putea sa dezamageasca ca distanta de acoperire.

Solutie: Cand alegeti o antena, fiti realist de distanta pe care vreti sa vorbiti. In cazul utilizarii recreationale a statiei cum ar fi comunicare intre doua sau mai multe masini cand mergeti in concediu, o antena ieftina de 30cm lungime probabil o sa va indeplineasca asteptarile. In schimb cand doriti sa folositi statia in scop profesional, pentru a afla din timp informatii importante din trafic, avand nevoie de o raza marita de acoperire, veti avea neaparat nevoie de o antena performanta si de lungime cat mai mare pentru a avea o receptie si emisie pe distante decente. (vezi oferta noastra de antene)

 

Gresala #5 – Achizitia doar in functie de pret

Problema: De obicei in viata, primesti ceea pentru ce ai platit. Este adevarat si pentru echipamentele de emisie-receptie CB. Lumea adesea cumpara cele mai ieftine componente pe care le pot gasi, apoi se mira de ce statia lor nu prea are performante si se si strica repede. Din moment ce o buna parte din instalatia unui ansamblu de statie radio / antena se afla in exteriorul autovehiculului, componentele ieftine din cadrul ansamblului vor dezamagi din punctul de vedere a durabilitatii si a performantei.

Solutie: In special cand vine vorba de antene si sistemele de montare a acestora, recomandam achizitionarea unor componente de inalta calitate. Pot costa putin mai mult, insa in general sunt facute din materiale superioare, mai rezistente in timp decat componentele de fixare ieftine si nu veti fi dezamagit de calitatea lor o perioada buna de timp. Recomandam apelarea la un distribuitor autorizat, cu experienta si specializat in domeniu, cum este firma noastra cu peste 8 ani de functionare in domeniul Citizen’s Band si cel mai important lucru pentru noi fiind multumirea clientului.

Distribuie pe:Share on Facebook24Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page

Andrei Radu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
9 − 9 =