0

O privire peste produsele anului acesta – 2014

Dupa cum toata lumea obisnuieste mai nou sa faca cate-un rezumat al anului ce tocmai se sfarseste, m-am decis si eu sa fac ceva asemanator. Astfel ne-am ales cu un fel de top al statiilor radio aparute anul acesta in domeniul CB, alaturi de niste pareri pro si contra, unde este cazul.

 

avanti-fortuna-88-600x600#1 – Avanti Fortuna

Lansata pe piata in primavara anului 2014, mi sa parut o statie extraordinara. Atat ca design deosebit si constructie modulara, astfel incat unitatea principala poate fi montata cu usurinta intre scaun, sub scaune sau chiar undeva in bordul masinii dar mai ales ca performante, am fost lasat cu o impresie placuta. Este o statie cu o putere de emisie normala, de 4W insa cu o modulatie deosebita, lucru ce face ca vocea celui care vorbeste la ea sa sune foarte clar si placut. Este o statie “tacuta” care nu bazaie prea mult in plus, fapt ce mi-a si atras atentia, este destul de sensibila pe receptie insa functia de squelch automat isi face datoria nemaipomenit, asftel incat la drum intins nu vei deveni frustrat din cauza ei. Ca si lucru negativ, singurul dezavantaj din punctul meu de vedere este reglajul digital a squelch-ului si  volumului (adica din taste) cu care te vei obijnui insa dupa ce te joci putin cu statia. Acestea fiind spuse, as nota-o ca o statie de nota 9/10, astfel situandu-se pe primul loc al clasamentului nostru.

 

 

statie radio cb president grant 2#2 – President Grant II

Dupa multi ani de pauza, cei de la President par a se fi pus din nou pe treaba. Si as zice ca au reusit destul de bine. Am putea zice aproape ca au readus la viata numele de “Grant”, lansand noul model, incarcat cu functii care ar satisface si cel mai nemultumit client, desigur toate sub aceeasi calitate renumita “President” chiar daca ca si tehnologie de constructie este total diferita fata de cea veche, acum folosindu-se majoritatea componentelor in format SMD.

 

5e70f458e4632507975b20f1206d7764#3 – PNI Escort HP9001

O statie recent aparuta pe piata, dotata cu diverse functii din care una este cea mai interesanta squelch-ul automat reglabil. Spre deosebire de majoritatea statiilor CB care au functia de ASQ sau ASC, aceasta statie vine cu un reglaj in plus: reglarea sensibilitatii squelch-ului automat, reglaj foarte util in momentul in care si pe squelch automat statia incepe sa bazaie din cauza interferentelor magnetice din zonele urbane. Acesta este functia “cheie” cu care aceasta statie iese in evidenta, posibil fiind ca pe viitor sa devina un punct de referinta pentru modelele ce vor mai aparea in comert.

 

president-henry-asc-classic-statie-radio-cb-600x600#4 – President Henry ASC

Dupa forma si aspect, o statie identica cu vechiul model Harry de la President, insa dupa cosntructie si tehnologie este o statie nou-nouta. Care vine situata undeva la inceputul gamei President fiind o statie foarte simplu de utilizat cu avand doar funtii strict necesare, 40 canale AM/FM, ASC, ANL, ca pret putin peste medie dar sa nu uitam ca vorbim bine cunoscuta “calitate President”.

 

 

albrecht-ae-4200-ro-64-600x600#5 – Albrecht AE4200 RO

Este o statie special conceputa pentru piata de nisa din Romania, fiind un model foarte simplu si direct. Are doar functiile strict necezare, nici un fel de reglaj in plus care ar putea sa deruteze sau sa distraga atentia cuiva, posibilitate de putere de emisie marita prin actionarea butonului Hi/Low de pe panoul frontal, cabila fiins sa emita cu 4W pe putere mica (Low) si cu 15W pe putere mare (Hi), astfel fiind un model destul de cautat si de apreciat mai ales de peroanele care nu se descurca atat de bine sau pur si simplu evita prea multe reglaje si briz-briz-uri.

 

Cam asta ar fi scurtul nostru top, asteptam cu nerabdare sa vedem ce produse noi ne aduce anul ce vine. La multi ani!

Distribuie pe:Share on Facebook10Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page

Andrei Radu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
28 + 30 =