0

President Grant II

Un nume vechi dar totusi un produs nou-nout. Cam aceasta ar fi scurta descriere a ultimului model de statie cb a celor de la President. Numele de “President Grant” sau “Grant President” este arhicunoscut intre soferii de camioane dar mai ales in randul soferilor de taxi care pana acum ceva timp le aveau in dotare pe masinile lor. Desigur ca odata cu evolutia tehnologiei, firmele de taxi au trecut la noi standarde si au schimbat statiile cu unele care funcioneaza in VHF si in asa numitele “Frecvente protejate”.

statie radio cb president grant 2Acestea fiind spuse, vechile “Grant President-uri” sunt din ce in ce mai rare iar si cele disponibile de achizitionat sunt second hand, iar si acestea avand o varsta de peste 20 ani de la fabricatie incep sa scartaie si sa zbarnaie din ce in ce mai mult din punct de vedere a functionalitatii datorita devalorizarii in timp a componentelor cum ar fi uscarea electrolitului din condensatori, dereglarea zecilor de bobine din cauza vibratiilor din masina si de asemenea din cauza caldurii. Astfel achizitionand o asemenea statie, s-ar putea sa ajungeti destul de des pe la service-uri unde fiecare mester ii mai adauga cate-un pansament dar statia nu va mai functiona niciodata ca in vremurile ei de glorie.

Spre fericirea nostalgicilor si a fanilor President, acest model se pare ca totusi nu a murit.

Martor al acestui lucru fiind chiar ultimul model lansat de ei, anume “President Grant II” care este o statie interesanta din toate punctele de vedere.

In primul rand cand vine vorba de design, cei de la President n-au stat prea mult pe ganduri si au trantit un ecran mare si lizibil care arata utilizatorului TXMU510-1_HDcam tot ce trebuie sa stie despre starea statiei, frecventa, functii active, intensitatea semnalului pe receptie si pe emisie, etc. De asemenea o atentie la detalii reprezinta si iluminarea tastelor si a butoanelor de control, ceea ce le face usor identificabile pe timp de noapte si de asemenea sa nu uitam faptul ca utilizatorul are posibilitatea de a comuta culoarea backlight-ului de la display si taste in portocaliu sau verde, putand alege culoarea care se potriveste cel mai bine cu luminile din bordul masinii sau care este mai putin deranjanta la ochi pe timp de noapte.

In ceea ce priveste functionalitatea, este o statie care inglobeaza foarte multe functii si avantaje, incepand cu faptul ca este o satatie “multinorma” si poate fi setata pe regiunea unde este folosita, are toate benzile de lucru din gama Citizen’s Band si anume FM, AM si SSB (USB si LSB). Ca si functie de baza poate fi amintit Squelch-ul automat, regasit mai nou la din ce in ce mai multe statii.

President_Grant_II_dCam atat legat de functii, sa nu omitem insa si tehnologia de ultima generatie utilizata la constructia ei, componentele din constructia statiei fiind aproape 100% inlocuite cu componente SMD care duc la reducerea riscului de a se produce scurt-circuite, statia devenind un ansablu foarte bine aerist pe interior.

Pentru mai multe detalii tehnice puteti vizita pagina produsului dand un click aici.

 

Distribuie pe:Share on Facebook5Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page

Andrei Radu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
14 ⁄ 2 =