0

Reglemaentare tehnica privind radiocomunicatiile in frecventa libera – CB

ancom-autoritatea-nationala-pentru-administrare-si-reglementare-in-comunicatii-siglaText preluat din documentul de Reglementare Tehnica pentru interfata radio privind comunicatiile in “banda civica” CB (Citizen’s Band) disponibil pe pagina ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii)

“Directiva 1999/5/CE (Directiva R&TTE) privind echipamentele radio şi echipamentele terminale de telecomunicaţii şi recunoaşterea mutuală a conformităţii acestora a fost transpusă în România (RO) prin Hotărârea de Guvern nr. 88/2003 din 14 februarie 2003, republicată.

Prezenta reglementare tehnică conţine cerinţele pentru utilizarea exceptată de la licenţiere a echipamentelor destinate radiocomunicaţiilor în „banda civică” CB (Citizens’ Band) şi are în vedere conformitatea cu prevederile articolelor 4.1 şi 7.2 din Directiva 1999/5/CE.

Nimic din această reglementare tehnică nu va exclude necesitatea ca echipamentele introduse pe piaţa din România să fie conforme cu Directiva 1999/5/CE.

În această reglementare tehnică au fost îndeplinite obligaţiile ce rezultă din Directiva 1998/34/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 22 iunie 1998, privind stabilirea unei proceduri pentru furnizarea de informații în domeniul standardelor și reglementărilor tehnice, precum și al regulilor referitoare la serviciile societății informaționale (JO L 204 p. 37), modificată prin Directiva 1998/48/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 20 iulie 1998 (JO L 217 p. 18).

Toate reglementările tehnice româneşti privind interfeţele radio notificate potrivit Directivei 1998/34/CE vor fi publicate şi vor fi disponibile gratuit pe pagina de Internet a ANCOM la următoarea adresă: www.ancom.org.ro/Echipamente/Reglementări pentru interfeţe”

Pentru a vedea tabelul cu frecventele alocate si putererea de emisie legala in spectrul CB dati click aici.

Distribuie pe:Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page

Andrei Radu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
17 × 17 =